utorok 6. septembra 2016

Tekuté zlato

Je to už niekoľko mesiacov, čo sa moja dcéra začala venovať včelárstvu. Vďaka tomu máme u nás doma hromadu vecí, ktoré s tým súvisia. Asi 10 rôznych druhov medu, pochádzajúcich zo 4 európskych krajín, včelie plásty, sviečky, množstvo odbornej literatúry a tak ďalej.



Cukor sme postupne nahradili medom, a tak všade kde sa dá sa snažíme používať hlavne med. Samozrejme nie je med ako med, preto ho kupujeme výlučne od domácich chovateľov. Jedného včelára máme aj v rodine, možno práve preto sa moja dcéra začala pohrávať s myšlienkou kúpy svojho vlastného úľa.


Nedá mi nespomenúť množstvo pozitívnych účinkov, ktoré má med na ľudský organizmus, na  imunitu, žalúdok, obličky, srdce, či pečeň. Bez medu si neviem svoju každodennú šálku bylinkového čaju predstaviť, má na mňa zázračný vplyv, vždy ma upokojí a ochráni pred stresom, navyše je prospešný pre zdravší spánok.

Okrem iného sa odporúča ako prevencia proti hnačkám alebo plynatosti. Tiež znižuje krvný tlak a pomáha pri kardiovaskulárnych ochoreniach. Myslím, že med si označenie tekuté zlato právom zaslúži.




Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára