Paradajky, a všeobecne všetko je z vlastnej záhradky, takže o kvalite surovín máme náležitý prehľad.
Do varenia kečupu sa u nás vždy zapája celá rodina, pretože si už život bez tohto kečupu už ani nevieme predstaviť.
Tu vám nechávam náš rodinný recept, do komentárov mi môžete napísať, ktorý kečup preferujete vy, a budem rada, ak sa podelíte o svoje recepty, triky, či rady.
Domáci kečup
Potrebujeme:
- 25 dkg jabĺk
- 25 dkg cibule
- 2 kg zrelých paradajok
- 1,5 dcl octu
- 12 dkg cukru
- 1 ČL škorice
- 5 - 6 ks mletých klinčekov
- 5 dkg soli
- 1 ČL mletej papriky
Očistené jablká, cibuľu a paradajky vložíme do hrnca. Pridáme k nim v handričke zabalené klinčeky a škoricu. Suroviny rozvaríme a prepasírujeme. Pridáme soľ, cukor, papriku, ocot. Varíme až do dosiahnutia potrebnej hustoty. Horúci kečup nalejeme do fliaš a necháme pomaly chladnúť.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára