Potrebujeme
- 1 balík lístkového cesta
- jablká
- škoricový cukor
- hrozienka
- rum
- 1 vajce
- 1 citrón
Lístkové cesto necháme rozmraziť, zatiaľ olúpeme a nastrúhame jablká. Tie potom pokvapkáme šťavou z citróna a pridáme škoricový cukor. Hrozienka namočíme do rumu a necháme ich tam 30 minút. Rozmrazené lístkové cesto vyvaľkáme na múkou posypanej podložke do tvaru obdĺžnika začneme naň klásť jablkovú zmes, do ktorej sme pridali hrozienká. Cesto zrolujeme spôsobom, akým sa roluje štrúdľa.
Aby sme dosiahli zlatistý odtieň, vrch potrieme vajíčkom a popicháme vidličkou. úplne na záver môžeme koláč posypať škoricovým cukrom, čím dosiahneme vynikajúcu cukrovú krustu.
Dobrú chuť!
P.S.: Napíšte mi či a ak áno, tak aké jablkové koláče pečiete na jeseň vy. :-)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára