streda 17. augusta 2016

Čučoriedky

Čučoriedky sú nenahraditeľnou súčasťou leta a leto je zas obdobím veľkého experimentovania a skúšania nových receptov s čučoriedkami. Pravidelne sa tiež pripravujeme na súťaž v pečení čučoriedkových koláčov.


Človek by asi len veľmi ťažko našiel ovocie, ktoré je pre ľudský organizmus prospešnejšie ako čučoriedky. Napríklad taký čaj z čučoriedkových listov pomáha znížiť cukor v krvi, odporúčaný najmä pre diabetikov. Je všeobecne známe, že surové čučoriedky zlepšujú zrak. Odporúča sa konzumovať ich minimálne trikrát denne. 
Vďaka svojmu zloženiu pôsobia ako prevencia proti rôznym neduhom ako napríklad infekciám, hnačkám, cholesterolu, pri zápaloch močových ciest a podobne.



My sme sa rozhodli vyrobiť si doma z čučoriedok alkoholické nápoje. Jeden jemnejší čučoriedkový likér (BOROVNICAJA) a druhý tvrdší, 41%-ný alkohol (ČUČORICA).
Musím skonštatovať, že oba boli vynikajúce!


Medové čučoriedky sú jedným z našich overených receptov, ktorý nesmie v našej kuchyni chýbať. Rok čo rok sa k nemu vraciame pretože je vynikajúcim doplnkom či už k sladkým palacinkám, ale aj skvelým dipom k mäsu. Keďže si tento výrobok pripravujeme doma sú nám známe všetky pridané ingrediencie, preto sa v ňom nenachádzajú žiadne E-čka či iné umelé konzervanty, iba čistý med a čučoriedky.


Ďalším výrobkom, ktorý u nás nesmie chýbať je džem z čučoriedok. My doň pridávame ešte aj jablko, ktoré džemu dodá zaujímavejšiu chuť.


Dúfam, že som Vás týmto článkom navnadila, a že si aj vy doma skúsite pripraviť chutné čučoriedkové dobroty. Želám dobrú chuť!





2 komentáre:

  1. Prosím vás, mohli by ste pridať recept na tie medové čučoriedky. Vyzerá veľmi zaujímavo. Pekný blog.
    Zdraví, Renáta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veľmi ma teší Váš záujem. Áno určite, v blízkej dobe ho sem pridám. Ďakujem za Váš komentár. :-)

      S pozdravom,
      Mija

      Odstrániť