streda 21. septembra 2016

Šípkový čaj

Jedným z typicky jesenných čajov je ten zo šípok. Šípkový ker totiž neslúži len na okrasu, jeho jesenné plody majú zázračné účinky. Sú zdrojom veľkého množstva vitamínu C. Výborne pomáhajú pri paradentóze a pri ochoreniach ďasien, taktiež aj pri hojení rán.
Čaj zo šípok je odporúčané piť pri rekonvalescencii. Šípky majú mnoho organizmu prospešných účinkov, pôsobia antidepresívne, antibakteriálne, protizápalovo a navyše prečisťujú telo.


Príprava šípkového čaju je veľmi jednoduchá možno použiť či už čerstvé alebo sušené plody. V čajníku necháme zovrieť primerané množstvo vody a nasypeme doň šípkové plody. Ak sú šípky rozdrvené, postačí nechať lúhovať približne 10 minút.



Na zdravie!

2 komentáre:

  1. Dakujem za tip na vikend, pojdem si nazbierat sipky na caj. Pekny den praje Aneta

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja sa takto snažím využiť posledné teplé dni.
      Pekný deň aj Vám. :-)

      S pozdravom,

      Mija

      Odstrániť