nedeľa 18. septembra 2016

Domáci kečup (recept)

Nie je nič lepšie ako doma pripravený kečup, ten z obchodov nekupujeme už dlhé roky. Namiesto neho si každoročne na konci leta pripravujeme vlastný.
Paradajky, a všeobecne všetko je z vlastnej záhradky, takže o kvalite surovín máme náležitý prehľad.



Do varenia kečupu sa u nás vždy zapája celá rodina, pretože si už život bez tohto kečupu už ani nevieme predstaviť.
Tu vám nechávam náš rodinný recept, do komentárov mi môžete napísať, ktorý kečup preferujete vy, a budem rada, ak sa podelíte o svoje recepty, triky, či rady.

Domáci kečup


Potrebujeme:



  • 25 dkg jabĺk
  • 25 dkg cibule
  • 2 kg zrelých paradajok
  • 1,5 dcl octu
  • 12 dkg cukru
  • 1 ČL škorice
  • 5 - 6 ks mletých klinčekov
  • 5 dkg soli
  • 1 ČL mletej papriky
Očistené jablká, cibuľu a paradajky vložíme do hrnca. Pridáme k nim v handričke zabalené klinčeky a škoricu. Suroviny rozvaríme a prepasírujeme. Pridáme soľ, cukor, papriku, ocot. Varíme až do dosiahnutia potrebnej hustoty. Horúci kečup nalejeme do fliaš a necháme pomaly chladnúť.

Dobrú chuť!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára